Automatische slagbomen op komst aan Sportdreef

Op 13 februari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeersveiligheid

Er komen automatische slagbomen aan de Sportdreef, waar verschillende sportclubs (voetbal, tennis, petanque, e.a.), verenigingen en het trefpunt 't Eiland hun locatie hebben.

Raadslid Nadine De Stercke (N-VA) stelde hierover een vraag tijdens de raadszitting. “We merken dat veel bezoekers hun wagen niet achterlaten op de parking in het begin van de Sportdreef”, zei schepen van Sport Dirk Martens (CD&V). “Zij willen tot zo dicht mogelijk bij de accommodatie rijden, wat verboden is. Daarom gaan we automatische slagbomen plaatsen. Die zullen kunnen worden geopend met een badge. Zo voorzien we voor minder mobiele mensen in enkele parkeerplaatsen naast trefpunt 't Eiland. Eandis moet nog elektriciteitsbekabeling leggen en ook de hulpdiensten moeten gecontacteerd worden om hen toegang te verlenen via een badge.”

De hele Sportdreef voorbij de parking afsluiten was volgens de schepen geen optie. Martens: “Aan het einde van de dreef hebben de vissers hun eigen kleine parking en ook de boogschieters zijn er gevestigd. We kunnen moeilijk verlangen dat zij met hun materiaal te voet gaan.”

Oppositieraadslid Karel Hubau vroeg om ook aandacht te hebben voor de verlichting. “Die is intussen al aangepast”, bevestigde schepen Tanja Eeckhout (Open VLD-VOG). “Aan trefpunt 't Eiland werden bijkomende sensoren geplaatst. Het licht gaat er dus automatisch aan. We zijn ook van plan om bepaalde bomen wat bij te snoeien.”

 

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is