Nood aan nieuwe sporthal

Op 2 februari 2016, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

“Uit de resultaten van een behoeftenstudie blijkt dat er nood is aan bijkomende indoorsportinfrastructuur”, stelt schepen van Sport Dirk Martens. De gemeente Gavere ging aan de hand van een studie, uitgevoerd door de Gentse universiteit, de nood en financiële haalbaarheid na van de bouw van een nieuwe sporthal. “Wat zijn de resultaten van die studie?”, vroeg gemeenteraadslid Ankie D'Hollander (N-VA) tijdens de gemeenteraad. “Komt die sporthal er nu of niet?”

Schepen van Sport Dirk Martens (CD&V) antwoordde: “De resultaten van de studie zijn pas bekend en werden intussen aan het schepencollege voorgesteld. Uit de studie blijkt vooral dat er nood is aan bijkomende indoorsportinfrastructuur. Veel meer kan ik daar nog niet over zeggen, maar binnenkort zullen ook de gemeenteraad en de sportraad worden ingelicht.” Oppositieraadslid Karel Hubau (Gavere Durft) maakte zijn bezorgdheid bekend: “Ik hoop dat we dan ook nog vragen en opmerkingen kunnen geven!”

Gavere moet het momenteel stellen met twee kleinere sport- of turnzalen: De Vierklaver in de Middelwijk in Gavere en Overbeke in Asper. De infrastructuur van de eerste zaal is intussen ruim 60 jaar oud en het comfort is er dan ook een stuk minder. Het huidige gemeentebestuur van Gavere opperde vroeger al liever te willen investeren in een volwaardige sporthal dan in verouderde turnzalen.

Waar de nieuwe sporthal zal komen, wil de schepen nog niet kwijt. “Maar de locatie die in de studie naar voren wordt geschoven, is niet verrassend”, zei schepen Dirk Martens. Na de gemeenteraad gingen er geruchten over het grasterrein aan de rechter-Scheldeoever, rechtover het containerpark, of het huidige sportveld van KFC Gavere-Asper aan de Sportdreef. Beide locaties zijn zeer toegankelijk.

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is