Parlementslid en medewerkster samen op N-VA-lijst

Op 12 februari 2019

De N-VA-lijsten voor de nationale verkiezingen op 26 mei werden bekend gemaakt. Op de lijst voor het Vlaams parlement staat een opmerkelijk duo, Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen en haar medewerkster Ankie D’Hollander. 

Ankie D’Hollander (34 jaar), uit Gavere, werkt reeds 7 jaar als parlementair medewerker voor parlementslid Sabine Vermeulen. Eerst in de senaat en nu in het Vlaams Parlement.
D’Hollander ondersteunt de Vlaamse lijst vanop de 4de opvolgersplaats. Haar werkgever en Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen (47 jaar) woont in Deinze en staat op de verkiesbare plaats 7. Samen werken ze op dossiers over dierenwelzijn, sociale economie, landbouw, visserij en leefmilieu. 

“Ik ben een politica die dicht bij de mensen staat. Als gemeenteraadslid en vrijwilliger in tal van verenigingen zet ik me dagelijks in voor een warm Gavere en Vlaanderen. Ik streef naar het behoud van onze Vlaamse tradities, cultuur en identiteit. Een Vlaanderen waar kerstmarkten en zwarte pieten niet overboord gegooid worden. Een Vlaanderen waar het voor mens én dier veilig en aangenaam wonen en vertoeven is. Afgestudeerd als master in bestuurskunde en werkzaam als parlementair medewerker voor Sabine Vermeulen heeft het Vlaams parlement geen geheimen meer voor mij.” besluit de trotse medewerkster. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is